Призерам Олімпіади зі Львова та Рівного місцева влада обіцяє подарувати по квартирі

На додаток до грошових премій від держави місцева влада обіцяє подарувати спортсменам-призерам по квартирі
Фото: EPA

Троє львів'ян, які вибороли медалі на літніх Олімпійських іграх у Токіо, дістануть від мерії Львова як подарунок квартири, заявив міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомляють на сайті Львівської міськради 9 серпня.

"У Львові є традиція: хто привозить олімпійську медаль – отримує від міста квартиру. Ця норма в нас є вже дуже багато років", – сказав мер.

Він зазначив, що цьогоріч Львів готує три квартири для олімпійців – велогонщиці Олени Старікової, яка здобула срібло, борчині Алли Черкасової та каратиста Станіслава Горуни, котрі вибороли по бронзі.

"На сьогодні будь-яка олімпійська медаль є критично цінною, адже між золотом, сріблом і бронзою – мікрони різниці. Наші спортсмени дуже старались, тому отримають приблизно однакові помешкання", – сказав Садовий.

Аналогічні нагороди здобудуть призери Олімпіади з Рівного, повідомив у Telegram 3 серпня голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

"На найближчій сесії обласної ради винесемо питання про виділення фінансування на купівлю квартир для [плавця] Михайла Романчука та [стрілка] Олега Омельчука", – написав він.

Чиновник повідомив також, що басейн у ДЮСШ №2 Рівного, у якому починав займатися Романчук, буде наступного року реконструйовано в межах програми "Велике будівництво".

За призові місця на Олімпіаді 2020 у Токіо українські спортсмени здобудуть винагороду від держави, повідомляли в Мінспорту: за олімпійське золото – $125 тис., за срібло – $80 тис., за бронзу – $55 тис.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, але через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводили з 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді брало участь приблизно 11 тис. спортсменів із понад 200 країн.

Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади 2020, найнижче в історії. Українські спортсмени вибороли на Іграх у Токіо 19 медалей: одну золоту, шість срібних і 12 бронзових. Водночас Україна увійшла у двадцятку за загальною кількістю нагород Олімпіади 2020 – країна на 16-й сходинці рейтингу.

Єдине золото для України на Іграх у Токіо 4 серпня завоював борець греко-римського стилю Жан Беленюк.

Крім того, уродженці України вибороли 10 нагород у складі інших країн.