Ротань покинув посаду головного тренера олімпійської футбольної збірної України

Головним тренером молодіжної команди Ротаня призначили у грудні 2018 року
Фото: ЕРА

У Руслана Ротаня, який був головним тренером молодіжної й олімпійської збірної України з футболу, закінчився контракт на перебування на цій посаді. Про це 13 серпня поінформувала Українська асоціація футболу (УАФ).

"Закінчився контракт головного тренера олімпійської збірної України Руслана Ротаня і його тренерського штабу. Руслана Ротаня було призначено головним тренером молодіжної збірної України 28 грудня 2018 року", – ідеться в повідомленні.

Під його керівництвом молодіжна збірна України провела 47 матчів, а олімпійська збірна – 11 матчів. Ще одного разу Ротань був виконувачем обов’язків головного тренера національної збірної України.

"Півфінал молодіжного Євро й історична перша участь у футбольному турнірі літньої Олімпіади назавжди будуть вписані в історію. Упевнений, тренерський досвід Руслана Ротаня і його штабу ще принесе чимало користі українському футболу", – сказав президент УАФ Андрій Шевченко.

Контекст:

Ротань розпочав тренерську кар'єру 2018 року з посади асистента В'ячеслава Шевчука в донецькому "Олімпіку". У грудні 2018 року очолив збірну України U21, яку вивів на Євро 2023. Фінальний турнір європейської першості відбудеться в червні. У грудні 2022 року Ротаня відрекомендували як головного тренера ФК "Олександрія".

Ротань-футболіст провів 100 матчів у футболці національної команди, у якій забив вісім м'ячів. На клубному рівні він грав за команди "Дніпро", "Динамо" (Київ), "Славія" (Прага), є чемпіоном України з футболу, володарем Кубка й Суперкубка України.