Тренер збірної Чехії назвав українського футболіста найкращим форвардом у світі

Чеський тренер відзначив появу у складі збірної України форварда італійської "Роми" Довбика
Фото: EPA

Головний тренер збірної Чехії Іван Гашек, проти якої 14 жовтня у рамках Ліги націй зіграє збірна України, назвав українського футболіста Артема Довбика "найкращим нападником у світі". Гашека цитує УАФ

13 жовтня, напередодні поєдинку 4-го туру Ліги націй-2024/2025 у групі В1 у польському Вроцлаві, Гашек провів передматчеву пресконференцію.

Тренер заявив, що в Чехії знають, як Україна "добре вміє діяти на контратаках".

"Ми дивилися матч із Грузією і бачили нових футболістів. Але, думаю, від присутності новачків висока якість команди не змінилася. Система гри також залишилася тією самою", – підкреслив Гашек.

Він наголосив на появі форварда італійської "Роми" Довбика, який не грав у першому матчі команд у Празі.

"Думаю, що він є на сьогодні найкращим нападником не тільки в Європі, а й у світі", – зазначив Гашек.

У поєдинку проти Грузії Довбик зіграв 75 хвилин та був замінений. Статистичний портал WhoScored.com поставив форварду найнижчу оцінку серед усіх футболістів, які вийшли у стартовому складі збірної України.

Контекст:

Після трьох турів у Лізі націй у групі В1 в активі збірної одна перемога і три очки. Україна програла Албанії (1:2) і Чехії (2:3), після чого перемогла Грузію (1:0).

Щоб вийти в елітний дивізіон Ліги націй безпосередньо, футболістам збірної України потрібно посісти перше місце у своїй групі.