"Україно, я везу золото додому". Магучіх присвятила перемогу на Олімпіаді 2024 всій країні

Магучіх 4 серпня вперше стала олімпійською чемпіонкою
Фото: EPA

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка 4 серпня стала чемпіонкою Олімпіади 2024 в Парижі у стрибках у висоту, присвятила свою медаль Україні. Про це спортсменка сказала в коментарі "Суспільному".

"Я виборола золоту нагороду для нашої країни. Я дуже щаслива. Хочу подякувати ЗСУ, військовим, волонтерам. Це медаль для всієї країни", – наголосила після змагань Магучіх.

Вона повідомила, що "була дуже добре налаштована" на боротьбу.

"Звичайно, Олімпійські ігри раз на чотири роки. Але я намагалася про це не думати, бо все ж це свято спорту. У мене була така мотивація, приїхала лідеркою сезону зі світовим рекордом. Це давало мені мотивації. На жаль, не вдалося стрибнути вище, але це змагання, так треба. Працюємо далі, є над чим", – зазначила Магучіх.

Українка на своїй сторінці в Instagram опублікувала відеокоментар після перемоги на Іграх.

"Україно, я везу золото додому", – сказала Магучіх.

Контекст:

Магучіх 4 серпня вперше стала чемпіонкою Олімпійських ігор, перемігши з результатом 2,00 м. Із таким самим результатом на попередній Олімпіаді 2020 у Токіо вона виборола бронзову медаль.

У липні 2024 року Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. Вона з першої спроби стрибнула на 2,10 м на етапі "Діамантової ліги" в Парижі, побивши попередній рекорд (2,09 м), встановлений 1987 року. Після перемоги на змаганнях Магучіх заявляла, що готова бити вже свій світовий рекорд на Олімпіаді 2024 в Парижі.