Українка Магучіх виборола золото у фіналі Олімпіади зі стрибків у висоту, ще в однієї українки – бронза

Магучіх завоювала медаль на других своїх Олімпійських іграх
Фото: ЕРА

4 серпня на Олімпіаді 2024 у Парижі українська легкоатлетка Ярослава Магучіх виборола золоту медаль у змаганнях зі стрибків у висоту. Про це повідомляє сайт Міжнародного олімпійського комітету.

До висоти 200 сантиметрів дійшли дві спортсменки, Магучіх і Нікола Оліслагерс із Австралії.

Австралійка не змогла взяти цю висоту з першої спроби, а українка – здолала, і спокійно спостерігала за спробами конкурентки все ж таки не збити планку.

Друга спроба теж не вдалась Оліслагерс. Але третій стрибок був вдалим. Планку підняли до рівня 202 сантиметри.

Австралійка першу спробу провалила, українка – теж. Друга спроба була невдалою для обох спортсменок.

У третій спробі Оліслагерс не взяла висоту й поступилася, отже, Магучіх – із золотом.

Магучіх стала олімпійською чемпіонкою.

Уже виборовши перше місце, Магучіх підняла планку на висоту 204 сантиметри. Але не взяла її.

Іще одна українка Ірина Геращенко взяла висоту 195 сантиметрів, але не здолала 198 сантиметрів. Вона розділила третє місце з Елеанор Патерсон з Австралії, і завоювала бронзу.

Контекст:

Магучіх – найкраща спортсменка України у 2023 році за версією Національного олімпійського комітету. У серпні Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту на відкритому повітрі. У вересні – удруге поспіль перемогла у фіналі "Діамантової ліги" в дисципліні "стрибки у висоту".

На Олімпійських іграх 2020 року в Токіо Магучіх виборола бронзову медаль у змаганнях зі стрибків у висоту з результатом 2,00 м.

У липні 2024 року Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. Вона із першої спроби стрибнула на 2,10 м на етапі "Діамантової ліги" в Парижі, побивши попередній рекорд (2,09 м), установлений 1987 року. Після перемоги на змаганнях Магучіх заявила, що готова бити вже свій світовий рекорд на Олімпіаді 2024 в Парижі.

Олімпійські ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня 2024 року. Україну на Олімпіаді 2024 року представляє найменша в історії кількість спортсменів – 140.