Верняєв посів п'яте місце у вправах на коні на Олімпіаді

Верняєв не увійшов до трійки переможців на Олімпіаді
Фото: EPA (архів)

Український гімнаст Олег Верняєв 3 серпня посів п'яте місце у вправах на коні в особистому фіналі зі спортивної гімнастики серед чоловіків на Олімпійських іграх у Парижі. Трансляцію вело "Суспільне Спорт".

На момент виходу Верняєва вже у трьох спортсменів, які виступили, було понад 15 балів. Український спортсмен здобув 14,966 бала.

Перемогу здобув ірландець Рос Макленеган (15,533 бала), на другому місці – Наріман Курбанов, який представляв Казахстан (15,433 бала), бронзу здобув представник США Стівен Недорощик (15,300 бала).

Контекст:

Верняєв – учасник двох Олімпіад. На Олімпіаді 2016 у Ріо-де-Жанейро він став володарем золотої та срібної медалей.

У січні 2021 року на сайті Міжнародної федерації спортивної гімнастики з'явилася інформація про тимчасове усунення українця від змагань. Причин такого рішення не повідомляли. У коментарі телеканалу NBC Sports представник федерації також відмовився називати причини усунення українського спортсмена, зазначивши лише, що заборона діє "до кінця процедури, яка зараз триває".

Через усунення Верняєв не потрапив до складу збірної України на Олімпіаді 2020 у Токіо.

13 липня 2011 року українець пояснив, що від змагань його усунули через мельдоній, який виявили в його організмі. 9 серпня Верняєв повідомив, що оскаржив це рішення у Спортивному арбітражному суді (CAS) у Швейцарії.

14 березня 2023 року Верняєв заявив, що добився скорочення вдвічі строку усунення від міжнародних змагань і повертається до змагальної діяльності.