"Я прошепотіла їй на вухо, що вона готова до світового рекорду". Костадінова, чий рекорд побила Магучіх, прокоментувала успіх українки

Магучіх 7 липня побила рекорд Костадінової, який вона встановила 1987 року
Фото: bgolympic.org

Колишня легкоатлетка, а зараз президентка Болгарського олімпійського комітету Стефка Костадінова привітала українку Ярославу Магучіх, яка 7 липня побила її рекорд 37-річної давнини у стрибках у висоту. Костадінову цитує БОК.

"Я тішуся, що світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок тепер становить 2,10 м. Я була впевнена, що це колись станеться. Досягнення українки Ярослави Магучіх є історичним не лише тому, що вона побила рекорд, який тримався 37 років, але й тому, що ці 2,10 м доводять, що людські можливості безмежні й розвіюють заяви песимістів про те, що деякі рекорди в легкій атлетиці залишаться назавжди", – наголосила президентка БОК.

Костадінова розповіла, що місяць тому в Римі була серед офіційних осіб, які нагороджували Магучіх після її перемоги на чемпіонаті Європи.

"Під час церемонії я міцно обійняла її і прошепотіла їй на вухо, що вона готова до світового рекорду. Ми навіть посміялися, бо я їй сказала, що на Олімпіаді в Парижі вона могла б стрибнути на 2,07 м, а потім націлитись на 2,10 м, і вона це зробила просто тут, у Парижі, незадовго до Олімпіади", – наголосила колишня спортсменка.

Контекст:

Магучіх – найкраща спортсменка України 2023 року за версією НОК. У серпні Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту на свіжому повітрі. У вересні – удруге поспіль перемогла у фіналі "Діамантової ліги" в дисципліні "стрибки у висоту".

На Олімпійських іграх 2020 року в Токіо Магучіх виборола бронзову медаль у змаганнях зі стрибків у висоту з результатом 2,00 м.

7 липня 2024 року Магучіх із першої спроби стрибнула на 2,10 м на етапі "Діамантової ліги" в Парижі, побивши попередній рекорд (2,09 м), установлений Костадіновою 1987 року. Після перемоги на змаганнях Магучіх заявила, що готова бити вже свій світовий рекорд на Олімпіаді 2024 в Парижі.