Збірна України з футболу програла Чехії в матчі Ліги націй

Українська збірна зазнала вже другої поразки в сезоні Ліги націй
Фото: uaf.ua

Збірна України з футболу 10 вересня зазнала другої поразки в Лізі націй 2024/2025. У виїзному матчі поступилася Чехії, повідомляє Українська асоціація футболу.

У стартовому турі в дивізіоні В Ліги націй обидві команди зазнали невдачі. Чехія поступилася Грузії (1:4), а Україна програла Албанії (1:2).

Початок матчу відзначився зустрічними атаками обох команд. На 21-й хвилині чехи вийшли вперед. Українці могли відігратися на 35-й хвилині, забивши перший гол.

Наприкінці першого тайму Чехія забила другий м'яч у ворота України. На 80-й хвилині чеський гравець реалізував пенальті. Невдовзі збірна України відіграла один м'яч.

Підсумковий рахунок матчу – 2:3.

Контекст:

Щоб вийти в елітний дивізіон Ліги націй напряму, футболістам збірної України треба посісти перше місце у своїй групі. У разі якщо збірна посяде друге або третє місце, їй доведеться грати стикові матчі.

Попередній, третій розіграш Ліги націй УЄФА стартував у червні 2022 року. Збірна України у групі B1, де її суперниками були Вірменія, Ірландія та Шотландія, посіла друге місце (перше – Шотландія), набравши в шести поєдинках 11 очок, і залишилася в Лізі В. Переможцем Ліги націй стала збірна Іспанії.