7 червня загинуло двоє українських військових, 12 постраждали. ЗСУ ліквідували двох окупантів, одного поранено – штаб ООС

Двоє українських військових загинуло
Фото: EPA

На обстріл бойовиків українські військові на Донбасі давали адекватну відповідь, заявили у штабі операції Об'єднаних сил.

Окупанти на Донбасі 28 разів порушували режим припинення вогню 7 червня. Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook 8 червня.

Три порушення було скоєно із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння артилерії калібрів 152 мм та 122 мм, а також мінометів калібру 120 мм.

"Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та автоматичної стрілецької зброї", – ідеться в повідомленні.

Двоє українських військовослужбовців 7 червня загинули, п'ятьох поранено, семеро дістали бойові травми, додали у штабі.

"На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, двох окупантів було знищено та ще одного поранено", – ідеться в повідомленні.

Від початку доби 8 червня бойовики порушили режим тиші один раз.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", – зазначили у штабі ООС.

У ніч на 7 червня проросійські бойовики обстріляли українські позиції з артилерії калібру 122 мм, забороненої Мінськими домовленостями. Загинуло двоє бійців підрозділу "Азов", який входить до складу Національної гвардії України. Раніше повідомляли, що 7 червня постраждало 11 українських бійців.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Опівночі 18 квітня 2019 року Україна в односторонньому порядку ввела режим припинення вогню на Донбасі, бойовики порушили його першої ж доби.

За підсумками засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі 5 червня в Мінську глава української делегації Леонід Кучма заявив, що тристороння контактна група має до 19 червня розробити пропозиції щодо забезпечення встановлення перемир'я в зоні конфлікту, в яких буде прописано заборону на ведення вогню у відповідь. Наступного дня він пояснив, що під словами "не стріляти у відповідь" мав на увазі не відкривати вогонь у відповідь на обстріли, які бойовики ведуть із житлових кварталів або інших місць, де можуть постраждати мирні жителі.