"Домовився з Червоним Хрестом". Зеленський заявив, що бойовики відмовляються пропускати гуманітарну допомогу

Зеленський про окуповані території Донбасу: У них нічого немає
Фото: ЕРА

За словами президента України Володимира Зеленського, бойовики на Донбасі не пропускають на окуповану територію машин ОБСЄ і погодилися пропустити лише гуманітарну допомогу від Червоного Хреста.

Бойовики на Донбасі не пропускали на окуповану ними територію гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусною інфекцією. Про це президент України Володимир Зеленський заявив 20 травня на пресконференції, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми пропонували їм гуманітарну допомогу людям, звичайним людям. Вони не беруть, прикриваючись тим, що в них зараз COVID-19. "У нас усе є". У них нічого немає. Немає інфекційних лікарень, немає достатньої кількості ліжок, немає засобів захисту. Про що я зміг домовитися? Я домовився вже безпосередньо з Червоним Хрестом, і тоді вони запустили й готові до запуску далі гуманітарної допомоги від Червоного Хреста", – сказав глава держави.

Він підкреслив, що півтора місяця бойовики не пропускають "десятки машин ОБСЄ, які їдуть на ту територію".

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Станом на ранок 20 травня на підконтрольній уряду України території коронавірус підтверджено у 19 230 осіб, 564 померли, а 5955 одужали.