Пашинський заявив, що внесення поправки про розрив дипвідносин із РФ до законопроекту про реінтеграцію Донбасу вже неможливе

Пашинський: Це не компетенція цього закону
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Поправки до законопроектів подають протягом двох тижнів після першого читання, тому внести пропозицію про розрив дипломатичних відносин між Україною і РФ до законопроекту про реінтеграцію Донбасу вже не вийде, сказав нардеп від "Народного фронту", голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Внесення поправки про розрив дипломатичних відносин між Україною і РФ до законопроекту про реінтеграцію Донбасу вже неможливе, заявив нардеп від "Народного фронту", голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський 8 листопада журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усі правки опубліковані на сайті комітету... Правки подаються два тижні після першого читання – у регламентний термін", – зазначив він.

Пашинський додав, що поправки про розрив дипвідносин у законопроекті зараз немає.

"Це не компетенція цього закону. Процедура встановлення дипломатичних відносин у нас у законодавстві прописана", – сказав нардеп.

Учора російське видання "Коммерсантъ" повідомило, що Вінник вніс поправку в законопроект про реінтеграцію, яка передбачає розрив офіційних дипломатичних відносин України з Росією. "У законі про реінтеграцію Донбасу, який у другому читанні має розглядати Рада, Росію буде визнано країною-агресором – сподіваюся, голоси під це наберуться", – процитувала газета. У коментарі РБК він додав, що поправки про розрив дипвідносин поки не обговорювали в комітеті, адже всього до законопроекту про реінтеграцію було подано 653 поправки.

Сьогодні Вінник заявив, що не вносив до законопроекту такої поправки. Він додав, що має намір запропонувати у прикінцевих положеннях зобов'язати Кабінет Міністрів "узгодити наше законодавство, наші правовідносини та дипломатичні відносини з країною-агресором із практикою міжнародного права та його застосування, а саме – розрив дипломатичних відносин і, відповідно, розглянути можливість залучення якоїсь третьої сторони для здійснення окремих представницьких функцій України у РФ, яку буде визнано країною-агресором".

6 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №7163 про відновлення суверенітету над окупованою частиною Донецької і Луганської областей, ініційований Порошенком.

Документом урегульовують правові основи використання Збройних сил України на сході країни, до того ж Росію визнають агресором.