Порошенко: Сьогодні ми започатковуємо нову традицію, новий ритуал – поминання українських героїв

Порошенко: Не забудемо. Не пробачимо агресору
Фото: ЕРА

Завдяки українським воїнам Київ, Дніпро, Львів, сотні міст і тисячі селищ можуть жити мирним життям, заявив президент України Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко заявив про початок нової традиції – поминання українських героїв. Про це президент сказав 14 жовтня на відкритті Залу пам'яті захисників України в Києві, передає кореспондент "ГОРДОН".

Зал пам'яті відкрили у Міністерстві оборони України.

"Сьогодні ми започатковуємо нову традицію, новий ритуал – поминання пам'яті українських героїв. Героїв, які віддали своє життя, щоб жив український народ", – заявив Порошенко.

Він додав, що завдяки українським воїнам Київ, Дніпро, Львів, сотні міст і тисячі селищ можуть жити мирним життям.

"Низький уклін і велика пам'ять. Не забудемо. Не пробачимо агресору", – додав Порошенко.

Після цього прочитали молитву.

На церемонії були родичі загиблих бійців, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, урядовці, духовенство.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

Згідно з даними Генерального штабу Збройних сил України на березень 2018 року, від початку війни на Донбасі у 2014 році загинуло 2 тис. 382 українські військовослужбовці.

За інформацією Організації Об'єднаних Націй, за час конфлікту на сході України загинуло понад 10 тис. осіб. Серед убитих (за даними на квітень 2018 року) – понад 2540 цивільних, ще 9 тис. мирних жителів дістали поранення. У березні в ООН повідомляли, що, за їхніми підрахунками, у зоні конфлікту від 2014 року загинуло 138 дітей.