13 травня окупанти зруйнували понад 50 будинків у Гірській та Попаснянській громадах – голова Луганської ОВА

Гайдай повідомив про руйнування окупантами домівок мирних жителів Луганської області
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram
За день 13 травня російські окупанти в Луганській області зруйнували понад 50 будинків. Про це повідомив у Telegram 14 травня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Більше ніж 50 будинків зруйнували росіяни у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, у Лисичанську влучили в будівлю заводу... Слідом за містом Попасна росіяни знищують і прилеглі населені пункти. Їм не потрібні люди і їхні домівки – виключно територія, яку ворог перетворює на пустелю. Половина із 30 обстрілів протягом 13 травня зафіксована саме там. Зранку мали щонайменше п’ять зруйнованих будинків у Троїцькому, п’ять – у Вікторівці, 11 – у Комишувасі. Удень: п’ять – у Новозванівці, п’ять – у Врубівці, 10 – у Золотому. Ближче до вечора: по п’ять у Тошківці та Катеринівці", – написав він.

Протягом дня було пошкоджено сім багатоповерхівок у Сєвєродонецьку та одну в Рубіжному. Також зруйновано два приватні будинки.

"У Лисичанську в результаті артилерійського обстрілу росіян сталося руйнування адміністративної будівлі заводу гумових технічних виробів. У районі Рубіжного ворог продовжує здійснювати активний вогневий вплив – руйнувань може бути набагато більше. Також росіяни вели штурмові дії у напрямках Золотого та Комишувахи", – заявив Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Донбасу.

8 травня стало відомо, що ЗСУ відійшли від повністю зруйнованої Попасної на більш укріплені позиції, які заздалегідь підготували.