Арестович: Путіну доведеться призначити "зрадників" у Росії, щоб вийти "переможцем" із війни з Україною

Арестович: В Україні російська армія не виконала жодного оперативного завдання
Фото: radiosvoboda.org
Президенту Росії Володимирові Путіну доведеться оголошувати "зрадників" у своїй країні, щоб вийти "переможцем" із війни з Україною. Таку думку радник глави Офісу президента України Олексій Арестович висловив 1 квітня в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

"Когось призначать зрадником. Тобто Путіну, щоб вийти переможцем, треба якщо не в Україні перемогти, то перемогти у внутрішній змові, яка "була в Росії". І ось треба "знайти" змовників, зрізати їм голови і таким виявитися переможцем, а потім "мудро укласти мир, який врятує Європу", – сказав він.

Радник глави ОП вважає, що для очільника Кремля такий варіант розвитку подій – єдиний, навіть якщо російські окупанти матимуть успіхи в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі, бо "позитивного виходу він не має".

Арестович вважає, що винними призначать військових, і припустив, що серед таких "зрадників" можуть опинитися міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник Генштабу збройних сил Валерій Герасимов.

"І буде кілька, п'ятка-десятка цапів-відбувайлів менших, на кшталт рівня начальників управлінь, командувачів армії", – пояснив він.

Арестович заявив, що, вторгнувшись в Україну, російська армія, "маючи стратегічне завдання, не виконала жодного оперативного".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Путін оголосив війну Україні вранці 24 лютого, заявивши, що це "спецоперація", мета якої "демілітаризація та денацифікація України".