Арестович: Росія застосувала проти України 97 тактичних груп. Із них 15 знищено повністю, 18 небоєздатні

Арестович: Ми бачимо суттєве виснаження ворога
Фото: Олексій Арестович / Facebook
Росія направила в Україну 97 тактичних груп, із них 15 було знищено повністю, а ще 18 втратили боєздатність. Про це на брифінгу 17 березня заявив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми бачимо суттєве виснаження ворога. Росія застосувала 97 тактичних груп. Із них 15 знищено повністю, 18 небоєздатних, 10 залишаються такими, які вони ще можуть перекидати", – сказав він.

Арестович також наголосив, що окупанти свідомо обстрілюють житлові квартали українських міст.

"У середньому одну з чотирьох ракет збиває наше ППО, одна потрапляє в ціль окупанта, одна попадає в цивільні квартали. Дивлячись на статистку влучень, ми розуміємо, що Суми, Харків, Чернігів ворог бомбив спеціально, знаючи, що мета житлові квартали. Що стосується Києва, поки такого не спостерігається. Скоріше за все, у випадку зі столицею це неправильне наведення. У західній частині України ворог бив прицільно по житлових кварталах", заявив він.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 березня. На 18 березня втрати російських окупантів становили приблизно 14,2 тис. особового складу. Серед інших втрат: танки – 450, бойові броньовані машини – 1448, артилерійські системи – 205, реактивні системи залпового вогню – 72, засоби ППО – 43, літаки – 93, гелікоптери – 123, автомобільна техніка – 879, кораблі/катери – 3, цистерни з паливно-мастильними матеріалами – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 12, спеціальна техніка – 11.

14 березня Пентагон повідомляв, що Росія завела на територію України всіх своїх військових та техніку, яких готували для агресії проти України.

За даними українських військових, Росія завербувала в Сирії найманців для продовження масштабної агресії проти України.