Бойовики ОРЛО зірвали відведення озброєнь у Станиці Луганській – Спільний центр із контролю та координації

Бойовики зірвали відведення озброєнь у Станиці Луганській
Фото: EPA

6 квітня незаконні збройні формування ОРЛО з боку населеного пункту, розташованого на горі князя Ігоря, здійснили обстріл ділянки розведення сил і засобів у селищі Станиця Луганська Луганської області, повідомили у Спільному центрі з контролю та координації.

Незаконні збройні формування ОРЛО (окремих районів Луганської області) 6 квітня вкотре зірвали розведення сил і засобів, яке мало відбутися на ділянці №1 у селищі Станиця Луганська. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, посилаючись на Спільний центр із контролю та координації.

29 березня тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила відведення озброєнь у Станиці Луганській

У штабі повідомили, що режим повної тиші на ділянці №1 фіксували більше ніж чотири доби, і у зв'язку з цим штаб АТО 6 квітня провів координаційну нараду з питань розведення сил і засобів на цій ділянці 9 квітня.

"Проте 6 квітня, у період з 20.05 до 20.40, незаконні збройні формування ОРЛО зі сторони населеного пункту, розташованого на горі князя Ігоря, здійснили обстріл ділянки розведення сил і засобів №1 "Станиця Луганська" із застосуванням великого крупнокаліберного кулемета, АГС та стрілецької зброї", – повідомили в прес-центрі.

21 вересня 2016 року на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську підписали рамкове рішення про початок розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках. Розведення озброєнь уже відбулося в Петровському (1 жовтня) і Золотому (7 жовтня). 9 жовтня 2016 року було заплановано відведення військ у районі Станиці Луганської, однак його перенесли через невиконання бойовиками угод, заявила українська сторона.

Через обстріли спроби розведення сторін біля Станиці Луганської зірвалися також у листопаді та грудні 2016 року.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.