"Буквально підірвали частину тіла для сидіння". Мер Мелітополя назвав ім'я колаборанта, який після атаки партизанів "не зможе сидіти на стільці рівно"

У мелітопольського колаборанта Шостака "підгоріло заднє місце", зазначив Федоров
Фото: news.mspravka.info
Унаслідок підриву саморобного вибухового пристрою вранці 12 серпня в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області поранено місцевого колаборанта і пропагандиста Олега Шостака. Про це 12 серпня в Telegram написав законно обраний мер Мелітополя Іван Федоров.

Уранці Федоров без подробиць повідомив про один гучний вибух в одному із дворів вулиці Гоголя.

"За попередньою інформацією, спрацював саморобний вибуховий пристрій. За словами місцевих жителів, після вибуху у сторону мікрорайону поїхали "швидкі", – наголосив мер.

За дві години Федоров уточнив деталі події.

"Сьогодні в колаборантів підгорає заднє місце. У прямому сенсі. "По заслугах" отримав один з очільників виборчого штабу "єдиної рассеї" – керівник пропагандистського відділу роботи зі ЗМІ Олег Шостак", – написав він.

За інформацією мера, Шостак – близький поплічник призначеного окупантами запорізького "губернатора" Євгена Балицького і тривалий час був маріонеткою його приватного місцевого телеканала "МТВ-Плюс".

Федоров нагадав, що канал Балицького систематично транслював в ефірі карту України без Криму й сюжети про нібито палку любов мелітопольців до "русского мира".

"Підсумок: тепер Шостак точно не зможе сидіти на стільці рівно – його частину тіла для сидіння буквально підірвано", – зауважив Федоров.

Мер Мелітополя додав, що минулого тижня в регіоні спалили будинок колаборантки – співмешканки окупаційного коменданта одного із селищ сусіднього з Мелітопольським району, яка, за його словами, усіма способами активно готувалася до "голосування".

"Плюс підрізали ножем двох поплічників окупаційної "влади", які наввипередки бігали по селах із незрозумілими "списками". Підсумок: мінус усі мешканці декількох населених пунктів, які в подальшому навідріз відмовляються допомагати окупантам", – резюмував він.

Контекст:

Частину Запорізької області захопили окупанти. За даними Генерального штабу ЗСУ, наприкінці квітня росіяни намагалися покращити тактичне положення своїх військ у напрямку Запоріжжя, але успіху не здобули і з втратами відступили.

Станом на 5 червня Запорізьку область окупували росіяни майже на 60%.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області й готуються провести там "референдум" про приєднання регіону до РФ.

10 серпня Федоров повідомляв, що в Мелітополі партизани пошкодили штаб партії "Единая Россия", у якому вели підготовку до "референдуму" окупантів у Запорізькій області. Він заявив, що в місті "оголосили полювання на всіх причетних до підготовки псевдореферендуму" і український спротив робитиме все, щоб цього дійства не відбулося".

"Логово рашистів у самому центрі міста з цілодобовою охороною! Там орки формували фальшиві списки і здійснювали підкуп виборців. Підсумок: налякані окупанти зрозуміли, що навіть озброєним до зубів безпечного місця на українській землі їм не знайти", – зазначив він.