"Добра традиція". У Мелітополі вибухи четвертий вечір поспіль, у захопленій окупантами будівлі МВС виникла пожежа – мер

Гучний вибух чули в усіх районах Мелітополя, зазначив мер
Фото: Іван Федоров / Мелітополь / міський голова / Telegram
У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області ввечері 10 серпня було чути вибух.

Про це у Telegram повідомив мер міста Іван Федоров.

"Уже стало доброю традицією не давати окупантам спокійно спати. Бавовна для орків у Мелітополі та поруч із містом – четвертий вечір поспіль", – написав міський голова.

За словами Федорова, гучний вибух чули в усіх районах міста.

"За попередньою інформацією, горить будівля сервісного центру МВС, яку захопили рашисти, – наголосив мер Мелітополя. – Окупанти з пафосом відкрили там свій черговий псевдоорган із видачі фейкових документів на авто. Навіть встигли зробити ремонт. На щастя, їхні плани буквально підірвано".

Федоров повідомляв, що в ніч на 8 серпня ЗСУ високоточними ракетами HIMARS завдали вогневого ураження по пунктах тимчасової дислокації окупантів на промислових майданчиках у різних районах Мелітополя.

Увечері 8 серпня у західній частині Мелітополя було чути приблизно 10 потужних вибухів, зазначав Федоров.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Запорізької області захопили окупанти. За даними Генерального штабу ЗСУ, наприкінці квітня росіяни намагалися покращити тактичне положення своїх військ у напрямку Запоріжжя, але успіху не мали і з втратами відступили.

Станом на 5 червня Запорізьку область росіяни окупували майже на 60%.

Обласний центр Запоріжжя окупанти взяти не змогли. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області й готуються провести там "референдум" про приєднання регіону до РФ.

8 серпня колаборанти завезли в окупований Мелітополь 700 осіб для "масовки", щоб оголосити про підготовку до псевдореферендуму, повідомляв Федоров. 10 серпня він розповів, що партизани пошкодили у місті штаб партії "Единая Россия", в якому проводили підготовку до псевдореферендуму у Запорізькій області.