Через збройну агресію РФ в Україні загинуло 128 дітей – Офіс генпрокурора

У Бучі Київської області окупанти розстріляли автомобіль, у якому була сім'я. Мати та двоє дітей чотирьох і дев'яти років загинули
Фото: ua.depositphotos.com
Станом на ранок 24 березня в Україні від рук російських окупантів загинуло 128 дітей, понад 172 поранено. Про це 24 березня поінформувала в Telegram пресслужба Офісу генерального прокурора.

У повідомленні зазначено, що найбільше дітей постраждало в Київській області – 64, у Харківській – 43, у Донецькій – 43, у Чернігівській – 32, у Миколаївській – 24, у Житомирській – 15, у Херсонській – 15 та в Сумській – 14.

У Києві від початку війни постраждало 16 дітей.

Повідомляють також, що в Маріуполі під завалами обстріляного окупантами будинку виявлено тіло 11-річної гімнастки Катерини. Юна спортсменка неодноразово перемагала на великих змаганнях.

11 березня під час евакуації цивільного населення в селі Перемога Броварського району Київської області російські загарбники розстріляли колону автомобілів, унаслідок чого було вбито 13-річного хлопчика.

13 березня в Бучі Київської області окупанти розстріляли автомобіль, у якому була сім’я. Мати та двоє дітей чотирьох і дев'яти років загинули.

До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими пораненнями внаслідок обстрілів військовими РФ доправлено дев'ятьох дітей із Маріуполя та Сєвєродонецька.

За даними Офісу генпрокурора, унаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 566 навчальних закладів, 73 з яких зруйновано повністю. Були пошкоджено та зруйновано понад 230 шкіл та 155 дитячих садків.

Найбільше навчальних закладів пошкоджено в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та в Києві. Крім того, зруйновано більше ніж 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об'єкти, бібліотеки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)