Для підтримання надійності енергосистеми ввімкнено додаткові потужності теплоелектростанцій – Міненерго

Причиною дефіциту електроенергії в Україні є не лише похолодання, але й фактична відсутність у мережі резервів генерувальних потужностей
Фото: depositphotos.com

4 грудня для забезпечення необхідних обсягів виробництва електроенергії використовують резервні потужності українських теплоелектростанцій. Про це повідомляє Міненерго у своєму Telegram.

Як зазначають, додатково ввімкнено з резерву до роботи один енергоблок на ТЕС, ще два корпуси ТЕС буде під'єднано протягом дня. В Міненерго запевнили, що енергосистема збалансована.

"Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для покриття потреб споживачів. Обмеження не застосовуються у жодній з областей. Усі відключення пов'язані виключно з негодою та бойовими діями", – уточнили в міністерстві.

Напередодні в НЕК "Укренерго" повідомили, що вранці одна з ТЕЦ на півдні країни зупинила роботу через пошкодження під час обстрілу.

Синоптики попереджають про поступове похолодання протягом тижня, тому пов’язане із цим зростання споживання може призвести до дефіциту електроенергії в енергосистемі. Причиною дефіциту є не лише похолодання, але й фактична відсутність у мережі резервів генерувальних потужностей, які окупувала й пошкодила Росія протягом війни.