Для припинення війни Путіну достатньо підписати капітуляцію – Данілов

Російські окупанти мають скласти зброю, вважає Данілов
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Масштабне вторгнення Росії в Україну може припинитися у два способи – військовий і політичний. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив "Радіо Свобода" в інтерв'ю, яке було опубліковано 29 квітня.

"Із військової точки зору, це залежить від нашої армії. Я не прихильник того, щоб називати якусь дату закінчення війни. Більше того, я кажу, що це буде складний бій, це складна війна і розраховувати, що все закінчиться завтра-післязавтра, ми не можемо. Я відповідальна особа і не можу вводити в оману наше населення", – сказав він.

За словами секретаря РНБО, попереду ще будуть бої, у яких обов'язково переможуть українські військові.

Другий варіант припинення війни залежить від дій президента Росії Володимира Путіна, вважає Данілов.

"Те, що стосується політичного врегулювання ситуації, – це залежить від Путіна, він може війну закінчити в будь-який момент, підписавши капітуляцію, склавши зброю, забравши своїх військових, щоб наше військо не відправляло їх у поліетиленових чорних пакетах їхнім рідним та близьким", – пояснив він.

Данілов наголосив, що "найближчим часом ворог на собі відчує" зброю, яка Україні надійшла від міжнародних партнерів, зокрема США та Великобританії.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія масштабно вторглася в Україну 24 лютого. Путін заявляв, що починається "спецоперація" під виглядом необхідності "демілітаризації" та "денацифікації".

На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, зараз бої тривають на Донбасі, у Харківській області та в південній частині країни поблизу окупованого Криму.

Станом на 30 квітня, за даними Генштабу Збройних сил України, втрати російської армії становлять орієнтовно 23,2 тис. представників особового складу, понад 1 тис. танків, тисячі бронемашин, сотні артилерійських систем і безпілотників, десятки літаків, вертольотів та іншої бойової й військової техніки, включно з кораблями.