Джонсон за підсумками розмови із Зеленським заявив про новий пакет фінансової та військової допомоги Україні

Джонсон прибув на зустріч із Зеленським до Києва
Фото: Володимир Зеленський / Facebook
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про "непохитну" підтримку народу України та продовження військової і фінансової допомоги. Повідомлення він опублікував у Twitter після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

"Сьогодні я зустрівся зі своїм другом президентом Зеленським у Києві на знак нашої непохитної підтримки народу України. Ми надаємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої прихильності до боротьби його країни проти варварської кампанії Росії", – написав прем'єр Великобританії.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак назвав у своєму Facebook розмову Зеленського і Джонсона "дуже насиченою та конструктивною".

"Лідерство – це тягар, який беруть на себе добровільно, поки всі решта намагаються уникнути відповідальності. Справжніх лідерів ніколи не буває багато. І дуже добре, що в України серед них є справжні друзі. Як прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон", – заявив Єрмак.

Він зазначив, що регулярно спілкується з радником Джонсона з безпеки Стівеном Лавгроувом і радником із міжнародних справ Девідом Кворрі, "тож цей візит не був спонтанним".

"Чекати результатів недовго. Але вже зараз можу сказати: ми станемо ще сильнішими", – додав політик.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Подробиць нової допомоги, про яку написав Джонсон, поки що публічно не розкривали, але, імовірно, ідеться, зокрема, про пакет військової допомоги на £100 млн, про який 9 квітня повідомив міністр оборони Великобританії Бен Воллес. У його межах Україна отримає важкоброньовані патрульні машини Mastiff, ПЗРК Starstreak, 800 протитанкових ракет, каски та окуляри нічного бачення.

Військову допомогу Україні надає понад 30 країн, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен 7 квітня.