Гайдай: Росіяни атакують із різних боків. Із такою щільністю обстрілів встигаємо лише прихистити постраждалих

Через обстріли в Луганській області постійно виникають пожежі
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram
Окупанти масово обстрілюють із різних видів озброєння міста і села Луганської області. Про це вранці 2 липня написав у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Росіяни атакують із різних боків – військових і техніки вони залучили вкрай багато. Упродовж минулої доби окупанти відкривали вогонь з усіх наявних видів озброєння по Привіллю, Лисичанську, Вовчоярівці, Золотарівці, Лоскутівці, Верхньокам’янці, Білогорівці", – написав Гайдай.

За його словами, приватні будинки у селах "вигоряють один за одним".

"Із такою високою щільністю обстрілів встигаємо лише прихистити постраждалих. Палає одночасно в кількох місцях. Ледве встигаємо ліквідувати масштабні загоряння в Лисичанську. Як-от у багатоквартирному будинку, де полум’я розповсюдилося по декількох квартирах. Або у торговельному центрі – якщо вчасно не загасили б пожежу на площі 1800 м&³3;, важко уявити наслідки", – розповів голова ОВА.

Він зазначив, що 1 липня ЗСУ відбили два масовані наступи росіян – у напрямку Верхньокам'янки та желатинового заводу, де ворог спробував провести розвідку боєм. В обох випадках окупанти відійшли.

За інформацією Гайдая станом на 2 липня, у Луганській області від початку повномасштабного нападу РФ загинуло 395 людей.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська після виходу з північних областей України на початку квітня зосередилися на спробах захопити весь Донбас.

У червні найінтенсивніші бої тривали за контроль над Сєвєродонецьком Луганської області. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме у Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

20 червня Гайдай повідомив, що окупанти розпочинають широкомасштабний наступ у регіоні.

25 червня стало відомо, що ЗСУ організовано вийшли із Сєвєродонецька й окупанти повністю захопили місто.

Наразі бої відбуваються в районі Лисичанська, розташованого поряд із Сєвєродонецьком. ЗСУ не планують відступати від Лисичанська, зазначили у Генштабі 30 червня.