Глава Єврокомісії: Путін прорахувався в тому, наскільки сильною та одностайною буде відповідь Європи на його жорстоке і невиправдане вторгнення в Україну

Фон дер Ляєн: ЄС ніколи ще не був настільки одностайний у своїй меті
Фото: EPA
Президент Росії Володимир Путін прорахувався, коли думав, що Євросоюз не підтримає Україну. Про це в інтерв'ю НВ, яке вийшло 11 квітня, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що Україна відстоює "наші цінності, суверенітет, територіальну цілісність, гідність людини та демократію".

"Насправді Путін серйозно прорахувався, наскільки сильною та одностайною буде відповідь Європи на його жорстоке і невиправдане вторгнення. Він намагався посіяти між нами розбрат. Він досягнув прямо протилежного. Європейський союз ніколи ще не був настільки одностайним у своїй меті. І цією метою стала підтримка України та її мужніх людей", сказала фон дер Ляєн.

Глава Єврокомісії додала, що з 2014 року ЄС та Україна розвинули міцні зв'язки, що базуються на спільній історії та цінностях.

"Угода про асоціацію зблизила наші економіки й суспільства. І зараз можливість прийняття України до нашого союзу була запущена завдяки заявці, яку подав президент Володимир Зеленський", сказала вона.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після вторгнення РФ в Україну Євросоюз ввів проти Росії вже п'ять пакетів санкцій і розробляє шостий.

Також Євросоюз виділив на військову допомогу для України €1,5 млрд.

Крім цього, українським біженцям, які виїхали до країн ЄС, доступний механізм захисту, який дає їм змогу легально проживати та працювати у Євросоюзі.