Голова Донецької ОДА закликав усіх жителів області евакуюватися

Голова Донецької ОДА наголосив, що чим менше буде мирних жителів в області, тим легше її захищати
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко закликав усіх жителів області покинути регіон, бо є ймовірність загострення ситуації. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, відео опублікувала Донецька ОДА.

Він закликав людей їхати, поки це ще можливо.

"Усьому населенню ми наполегливо рекомендуємо і постійно проводимо роз'яснювальну роботу, щоб вони виїжджали. Усім необхідним транспортом по визначених маршрутах ми забезпечуємо і чітко кажемо, як вони будуть їхати".

Він наголосив, що чим менше буде мирних жителів на території, тим легше українським воїнам її захищати, бо окупанти використовують цивільних для своєї мети.

Кириленко нагадав, що в області відбувається централізована евакуація. З оточеного Маріуполя, за словами чиновника, змогло виїхати приблизно 140 тис. людей.

Він зазначив, що в Авдіївці, Мар'їнці, Красногорівці ситуація дуже важка вже зараз, їх постійно обстрілюють. В Авдіївці пошкоджено фактично всю інфраструктуру в місті.

Водночас із продуктами та предметами першої необхідності, за його словами, ситуація в області контрольована – є підвіз та деякі запаси для роздавання районним адміністраціям у разі загострення чи блокади.

Відео: Донецька облдержадміністрація / YouTube

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

29 березня у Стамбулі відбувся четвертий очний раунд переговорів України з РФ. За підсумками переговорів заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін заявив, що Росія вирішила скоротити військову активність на київському та чернігівському напрямках.

Того самого дня міністр оборони Росії Сергій Шойгу сказав, що російські окупанти тепер зосередяться на "визволенні Донбасу".

Генштаб ЗСУ наступного дня підтвердив, що РФ почала відведення військ. Водночас секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що частину відведених Росією підрозділів передислоковано на харківський і донецький напрямки.

У Білому домі заявили, що переміщення російських військ під Києвом – це не відведення, а передислокація.

У НАТО вважають, що Росія намагається перегрупуватися, поповнити запаси та посилити наступ у районі Донбасу.