"Гітлер багато років удавав дуже сильного". Кулеба заявив, що невдалий контрнаступ України не покращив позицій Путіна

Кулеба відкинув будь-які переговори з РФ доти, доки Україна не опиниться в набагато сильнішій позиції на полі бою
Фото: ЕРА

Невдалий контрнаступ України влітку минулого року не покращив позицій президента країни-агресора РФ Володимира Путіна. Про це в опублікованому 15 січня інтерв'ю ABC News заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"[Лідер нацистської Німеччини Адольф] Гітлер багато років удавав дуже сильного, і ми всі знаємо, чим це закінчилося", – зазначив Кулеба.

Він відкинув будь-які переговори з путінським режимом доти, доки Україна не опиниться в набагато сильнішій позиції на полі бою.

Міністр також додав, що бойові дії під час літнього контрнаступу ЗСУ були "важкими".

Контекст:

30 вересня 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче досягти домовленості з РФ, але з нинішнім президентом країни-агресора Володимиром Путіним це неможливо. "Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом", – сказав він. Зеленський ввів у дію рішення РНБО, у якому офіційно констатують "неможливість проведення переговорів із Путіним".

23 грудня 2023 року у виданні The New York Times вийшов матеріал, у якому йдеться про те, що Путін "надсилає сигнали" Заходу про готовність до припинення вогню у війні проти України, яке передбачатиме заморожування бойових дій на нинішній лінії зіткнення.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України вважають, що поява таких матеріалів свідчить про те, що у Кремлі хотіли б закінчити вторгнення в Україну якнайшвидше, але наголосили, що Україна не згодна заморозити війну на умовах Путіна.