"Його поховали в розах". Могилевська розповіла музею "Голоси мирних" про свою трагедію

Наталія Могилевська: Єдина родина, де я могла відчувати себе дитиною з рідними поруч, це була родина в Маріуполі
Фото: Наталья Могилевская / Facebook
Із першого дня повномасштабної війни Росії проти України співачка Наталія Могилевська залишалася в Києві, вона почала співати в метро, займатися волонтерством і писати пісні, присвячені боротьбі із загарбниками, відвідувала госпіталі, допомагала будинкам для людей похилого віку, дитбудинкам та переселенцям. Для музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова співачка розповіла про те, як у Маріуполі через ворожі обстріли загинув її рідний дядько.

Артистка зізналася, що Олександр був для неї другим батьком, оскільки батьків вона втратила вже давно.

"Єдина родина, де я могла відчувати себе дитиною з рідними поруч, – це була родина в Маріуполі", – розповіла співачка.

Про смерть рідної людини Наталія дізналася лише за два тижні – через відсутність зв'язку в Маріуполі. Поховати дядька довелося в його дворі серед троянд, які дуже любить Могилевська.

Її історія увійшла до архіву Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова – це найбільший у світі архів історій мирних жителів України, які постраждали від війни.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Архів музею нараховує понад 15 тис. історій. Поділитися історією, щоб про неї дізнався світ, можна в кілька способів: написати свою історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть свою історію і запросіть друзів та рідних долучитися; відвідати портал музею й натиснути "Розповісти історію" праворуч угорі; зателефонувати на безоплатну гарячу лінію 0(800) 509 001.