"Каски 40-го року". Українська розвідка опублікувала запис розмови окупантів зі скаргами на забезпечення

Мобілізовані росіяни говорили про проблеми з постачанням
Фото: ЕРА
Російські військові під час війни проти України використовують обмундирування часів Другої світової війни. Про це свідчить запис розмови окупанта із другом, перехоплення опублікувало 24 грудня у Telegrаm Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Військовослужбовець РФ розповідає другу про армійське забезпечення особового складу, [що] на позиціях стоять за 4050 метрів до українських позицій. Щодо відправки у якості штурмовиків: "Ну його на х...й із нашим обмундируванням", "лише грудина і напашник, і каски 40-го року", – ідеться у повідомленні.

Згідно з перехопленням ГУР, окупант каже своєму співрозмовнику: "За можливості звідси краще зіскакувати".

На запитання, що "стосовно обладнання", окупант відповів, що "все стареньке, рідне".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом якихось "демілітаризації" і "денацифікації" України. Із самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

На першому етапі Росія залучила до війни проти України приблизно 330 тис. осіб, повідомляли у Генштабі Збройних сил України. За даними британської розвідки, цих сил було недостатньо, щоб виконати поставлені командуванням завдання.

21 вересня Путін оголосив "часткову" мобілізацію в Росії для поповнення військ, які вторглися в Україну. 28 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів Путіну про її завершення.

7 грудня Путін заявив, що у продовженні мобілізаційних заходів у РФ "немає потреби". Він уточнив, що 150 тис. мобілізованих росіян перебувають у резерві, ще 150 тис.скерували в зону бойових дій в Україні. Із них, за словами президента РФ, лише 77 тис. служать на передовій.

Мобілізовані росіяни часто заявляли, що їх скеровують на фронт за кілька днів після мобілізації без будь-якої підготовки, і говорили про проблеми з постачанням.