Командир батальйону "Свобода" Кузик: Росіяни не можуть узяти українські міста, тому, як в Алеппо, просто рівняють усі будинки із землею

Кузик: Запевняю, ні на сантиметр ніхто не зміг продавити нашу територію

Фото: sloboda.army
В інтерв'ю виданню "ГОРДОН" командир добровольчого батальйону "Свобода" Національної гвардії України Петро Кузик розповів, що відбувається зараз у районі Рубіжного в Луганській області.

"Дуже велика інтенсивність бойових дій. Росіяни не можуть взяти міста, то вони, як в Алеппо, просто рівняють усі будинки із землею. [Біля Рубіжного] то відбиваємо атаки, то намагаємося йти в наступ. Динамічна робота. Тактика ворога така: три-чотири години обстрілюють наші позиції, потім іде атака – ми знищуємо піхоту, потім ідуть російські танки – або ми їх знищуємо, або вони змушені відступати, щоб їх не спалили... Потім знову обстріл, атака, атака танкова і так по колу. Запевняю, ні на сантиметр ніхто не зміг продавити нашу територію", – повідомив Кузик.

За його словами, війська окупантів робили спроби оточити українських бійців.

"Росіяни зрозуміли, що не пробивають наші позиції в лоб, спробували обійти із флангу. Зранку ми опинилися в оточенні. Отримали наказ виходити. І вже, як у голлівудських фільмах, виходили з оточення. Із боєм прорвалися, забрали наших загиблих, поранених, познімали всі прапори. Що не змогли забрати – підірвали, щоб ворогові не дісталося. Але вже за дві доби ми повернули свої позиції", – розповів співрозмовник.

Командир батальйону "Свобода" Кузик: Ми боремося з деградованими ублюдками за своє майбутнє. Ні ООН, ні ПАРЄ за нас не спрацюють. Повний текст інтерв'ю

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав 18 квітня президент України Володимир Зеленський. 29 квітня Зеленський заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської і Донецької областей.

20 травня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що "Рубіжне розділило долю Маріуполя. Промислове місто зруйновано вщент, уцілілих будівель немає, багато будинків відновити неможливо. У дворах – кладовища".