Масований обстріл РФ центру Херсона. Кількість постраждалих зросла до 10, двоє людей загинули. Фото, відео

Унаслідок російського обстрілу в центрі Херсона знищено або пошкоджено вісім автомобілів, зазначили в ОВА
Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу російськими окупантами центру Херсона 13 листопада зросла до 10. Про це у Facebook повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

"Після обіду ворог зі ствольної та реактивної артилерії вкрив вогнем центральну частину міста. […] Цими ударами росіяни обірвали життя двох людей. За уточненою інформацією, ще 10 – поранені, – написав керівник Херсонської ОВА. – 44-річна жінка та 47-річний чоловік дістали легкі травми. У 57-річної жінки – гостра реакція на стрес та опік спини. Унаслідок удару по лікарні постраждало двоє медпрацівниць 24 та 41 років, а також 81-річний пацієнт медзакладу. У всіх – мінно-вибухові травми".

За словами Прокудіна, через російський обстріл знищено або пошкоджено вісім автомобілів, серед них – одна "швидка", адмінбудівля, лікарня та щонайменше 15 будинків.

Як вказали в обласній прокуратурі у Facebook, окупанти масово атакували Херсон приблизно о 14.15.

Раніше в ОВА повідомляли про шістьох поранених унаслідок російського обстрілу центру Херсона.

Контекст:

Херсон і практично всю Херсонську область російські окупанти захопили у лютому – березні 2022 року. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали системно обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 27 вересня наголосив, що останнім часом Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області.