Мер Маріуполя: У місті немає якісної води й не буде

Бойченко розповів про проблеми з водою у Маріуполі
Фото: EPA
Обсяг води, якою користуються в окупованому Маріуполі Донецької області, зменшується, а її якість далеко не найкраща. Про це заявив мер міста Вадим Бойченко 9 березня у медіацентрі "Україна" на брифінгу, який транслювало в YouTube агентство "Укрінформ".

"Сьогодні немає якісної води й не буде. Воду беруть із резервного водосховища, обсяг цієї води дуже обмежений. Він розрахований на півмільйонне місто на шість місяців. Сьогодні у місті менше людей живуть, але вони нею користуються, її обсяг зменшується, а якість – жахлива", – сказав Бойченко.

Він зазначив, що це є великою проблемою, бо незабаром настане весна й потім літо – тоді якість води погіршиться ще більше.

Контекст:

Російські війська оточили Маріуполь у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. З початку березня він перебував у блокаді, з другої половини травня місто – у повній окупації.

У Маріуполі на початку серпня залишалося приблизно 130 тис. осіб. До повномасштабного вторгнення у місті проживало 530 тис. осіб. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

У червні Бойченко говорив, що у місті пошкоджено 95% багатоповерхівок. У вересні радник мера Петро Андрющенко повідомив, що окупанти і далі знищують Маріуполь бездумним знесенням будинків, залишаючи маріупольців без житла і речей.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що окупанти не в змозі відновити зруйновану інфраструктуру Маріуполя.

Андрющенко повідомляв, що окупанти запланували під знесення цілий квартал Приморського району, щоб збудувати там "елітне житло".