На Донбасі 16-річна дівчина через мінне поле втекла з ОРДЛО – МВС України

Зараз дівчиною займається ювенальна поліція Донецької області та соціальна служба
Фото: mvs.gov.ua

На Донбасі 16-річна дівчина через мінне поле втекла з окупованої бойовиками території на позиції українських військових. Про це 28 травня повідомляє пресслужба МВС України.

"Учора близько 23.00 на позиції Збройних сил України зі сторони так званої "ДНР" біля селища Верхньоторецьке [Донецької області] вийшла 16-річна дівчина. Вона разом із бабусею, яка є її опікуном, проживає в окупованій Горлівці та має паспорт так званої "Донецької народної республіки", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що неповнолітня після відпочинку з друзями, перетинаючи мінні поля, свідомо прийшла на лінію розмежування. Вона повідомила про бажання проживати на території, підконтрольній Україні.

За словами дівчини, у неї є родичі на заході країни.

Зараз дівчиною займається ювенальна поліція Донецької області й соціальна служба. Її оглянули медики, тілесних ушкоджень вона не має. Також із дівчиною працюють психологи.

До встановлення всіх обставин неповнолітня перебуватиме у притулку під наглядом поліцейських і працівників органів опіки дітей.

Контекст:

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької й Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну попри надані Україною факти й докази.