У Донецькій області внаслідок обстрілів загинула одна людина, окупанти зруйнували школи у Краматорську та Костянтинівці – ОВА

Російські загарбники обстріляли промислову частину Краматорська
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Унаслідок обстрілів Донецької області з боку російських окупантів за минулу добу загинула одна людина. Про це у Facebook 21 липня повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"За 20 липня росіяни вбили одного мирного жителя Донецької області – у Костянтинівці. Ще п'ятеро людей отримали поранення", – наголосив голова ОВА.

За його словами, сьогодні окупанти зруйнували школи у Краматорську та Костянтинівці. Загарбники також обстріляли промислову частину Краматорська.

"Значої шкоди завдали росіяни Бахмуту: там учергове обстріляно центральну частину міста. У Торецьку у двір приватного будинку прилетіла ворожа ракета. На щастя, не розірвалася. Крім того, касетним боєприпасом рашисти обстріляли Іванівку Черкаської громади, пошкодили приватний будинок", – додав Кириленко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання лише часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив Кириленко 2 липня.