У Херсонській області російських окупантів витіснили з Миколаївки, вони запанікували – Генштаб ЗСУ

Про контрнаступ ЗСУ на півдні стало відомо 28 травня
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Fаcebook

На півдні України Збройні сили України змусили російських окупантів вийти з населеного пункту Миколаївка. Про це 30 травня проінформував у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"У ході вдалого наступу підрозділів сил оборони ворог зазнав втрат і відійшов із населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів збройних сил Російської Федерації", – ідеться у повідомленні.

За даними українських військових, на криворізькому напрямку противник обстрілює ЗСУ з артилерії та веде контрбатарейну боротьбу.

"На південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Посад-Покровське, Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Партизанське та інших", – пояснили у Генштабі ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу РФ на Україну 24 лютого російські окупаційні війська захопили, зокрема, частину території Херсонської області.

Оперативне командування "Південь" повідомило 28 травня, що ЗСУ перейшли у контрнаступ на півдні України.

Російські війська змушені були перейти у Херсонській області до оборони, зазначав 29 травня американський Інститут дослідження війни.