На стелі на адмінкордоні Донецької і Харківської областей підняли український прапор

Ділянку траси Київ Харків Довжанський звільнили від окупантів, але вона залишається небезпечною, зазначив Кириленко
Фото: Павло Кириленко / Facebook
На стелі на адміністративному кордоні Донецької і Харківської областей підняли український прапор. Про це 20 вересня повідомив у Facebook голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Завдяки нашим Збройним силам ця ділянка траси Київ – Харків – Довжанський вільна від окупантів, але вкрай небезпечна, оскільки буквально нашпигована смертоносним залізяччям. Тут ще недавно велися запеклі бої, а тепер про них нагадують тільки залишена техніка та мінні поля", – написав він.

Кириленко повідомив, що разом із першим заступником міністра внутрішніх справ Євгенієм Єніним і головою Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Круком виїхали на місце, щоб оцінити масштаби робіт із розмінування, які потрібно буде виконати.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку вересня українські військові розпочали контрнаступ, зокрема на харківському напрямку. За останні дні ЗСУ взяли під контроль сотні населених пунктів у Харківській області. Зокрема, звільнили Балаклію, українські підрозділи зайшли до Куп'янська й Ізюма, триває звільнення населених пунктів Куп'янського та Ізюмського районів.

16 вересня в Офісі президента повідомляли, що в Харківській області деокупували 421 населений пункт.

За даними Міноборони України станом на 14 вересня, починаючи з 6 вересня ЗСУ вдалося звільнити у Харківській області приблизно 8,5 тис. км&³2; території і орієнтовно 150 тис. українців.