У Сумській області росіяни з безпілотника вбили мирного жителя – голова обладміністрації

Великописарівську громаду обстрілювали з мінометів та БПЛА
Фото: Дмитро Живицький (Dmytro Zhyvytskyy) / Telegrаm
13 червня в Сумській області внаслідок обстрілів із боку російських окупантів загинув один мирний житель, ще двох поранено. Про це повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"Після 12.00 росіяни відкрили мінометний вогонь, 14 вибухів. Есманська громада. Майже о 14.00 на територію Великописарівської громади ворожий безпілотник скинув боєприпас (гранатометний постріл). Унаслідок вибуху двоє людей поранені, одна загинула", – написав він.

Живицький зазначив, що приблизно о 17.00 район Великої Писарівки обстріляли ще й із мінометів, нарахували 30 "прильотів".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Сьогодні голова Сумської обладміністрації повідомляв, що росіяни обстрілювали Есманську громаду і вранці.

Контекст:

Частину Сумської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для ймовірного нового вторгнення в Україну на цьому напрямку не створено.