"Не дуже, але трохи жаль тупих орків". Кім повідомив, що весь керівний склад окупантів евакуюється за Дніпро

На правому березі Дніпра окупанти залишаються без належного підкріплення, зазначили в Херсонській облраді
Фото: EPA (архів)
Керівний склад російських окупаційних військ, який перебував на тимчасово захопленій території на правому березі Дніпра в Херсонській області, евакуюється на лівий бік від річки.

Про це 13 серпня в Telegram повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Кім.

"Не дуже, але трохи жаль тупих орків, яких покинули на правому березі Дніпра. Увесь керівний склад переміщується за Дніпро", – написав керівник ОВА.

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань зазначив у Facebook 13 серпня, що фактично "на правому березі рашисти залишаються без належного підкріплення".

"Це і є початком деокупації Херсонщини – принаймні її першого етапу", – написав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Миколаївської та Херсонської областей.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли у командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Жителів Херсонської області українська влада неодноразово закликала виїхати з тимчасово окупованих територій або підготувати укриття напередодні контрнаступу ЗСУ.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам удасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.