Арестович: Нам дали американські протирадарні ракети, які, як вважали, не можна запустити з наших літаків. За тиждень ми винесли майже всі засоби ППО у Херсонській області

ЗСУ активно використовують авіацію
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ/ Air Force Command of UA Armed Forces / Fаcebook

Українська та російська армії помінялися місцями під час війни в Україні, заявив в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

"Коли воюють армії покоління 3 і 3, як наша з російською... Там же смішно було. Російська армія 3+ наступала на українську армію 3. А тепер усе помінялося місцями: вони на [радянських танках] Т-62, а ми з [американськими реактивними системами залпового вогню] HIMARS, радарами", – сказав він.

Радник глави ОП згадав одну "знамениту історію".

"Нам же дали американські протирадарні ракети, які, вважали, не можна буде запустити з крила наших літаків. То за тиждень ми винесли майже всі засоби ППО у Херсонській області", – пояснив Арестович.

За його словами, "тільки за останні дві доби" такими ракетами, які "прямо на антену летять", українські військові уразили у ворога чотири зенітно-ракетні системи С-300 і дві зенітно-артилерійські системи "Панцир".

Арестович: Якщо Путін двине коні, це буде дуже несподіваний і швидкий кінець війни. Протягом кількох днів. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Після отримання від західних партнерів сучасної зброї, зокрема американських РСЗВ M270 та HIMARS із боєприпасами дальністю до 70 км, ЗСУ знищили низку складів боєприпасів загарбників на тимчасово окупованій території, а також казарми, де розміщувалися російські військові.

25 липня Резніков повідомив, що ЗСУ із HIMARS знищили приблизно 50 складів боєприпасів російських окупантів.

Росія регулярно заявляє, що уразила РСЗВ HIMARS в Україні, але ще не надала доказів. Командувач військ оперативного командування "Південь" ЗСУ Андрій Ковальчук зазначив в інтерв'ю, опублікованому 1 серпня, що українські військові не втратили жодної РСЗВ HIMARS.

8 серпня Пентагон оголосив про найбільший пакет військової допомоги США для України на $1 млрд. До нього увійшли боєприпаси для HIMARS, снаряди калібру 155 мм, мінометні системи калібру 120 мм та снаряди до них, боєприпаси для ЗРК NASAMS, протитанкові системи Javelin та AT4, а також броньовані медичні машини.

Для знищення ворога ЗСУ активно використовують авіацію.