"Не розумію, чому Лаврова не звільнили". Арахамія прокоментував резолюцію Генасамблеї ООН, яка засуджує спроби анексії території України

12 жовтня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію "Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН"
Фото: EPA
Голосування у Генеральній Асамблеї ООН за резолюцію із засудженням Росії за спроби анексувати чотири області України є дипломатичним провалом для Москви. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", яке вийшло 18 жовтня.

"Я вважаю, що це величезний ляпас Росії. Я досі не розумію, чому не звільнили [міністра закордонних справ РФ Сергія] Лаврова. Це ж повний провал дипломатії взагалі, а після голосування в ООН, коли резолюцію підтримали навіть союзники РФ... Звісно, не можна недооцінювати ворога. Вони обов'язково зараз проведуть якусь роботу над помилками. Через усі свої зовнішньополітичні канали намагатимуться закликати цих союзників до відповіді і щось пробувати робити. Резолюція Генасамблеї ООН дуже чітко демонструє, що Росія фактично вибула з геополітичного контуру", – сказав політик.

Контекст:

12 жовтня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію "Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН" щодо невизнання псевдореферендумів у Запорізькій, Херсонській, Луганській та Донецькій областях України.

Резолюцію "Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН" підтримало 143 зі 193 країн – членів організації, п'ять проголосували проти, 35 (зокрема Індія та Китай) утрималися. Проти були Білорусь, Північна Корея, Нікарагуа, Росія й Сирія.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи "історичну", за його оцінкою, резолюцію, подякував 143 державам, які її підтримали.