"Обстріл, кидають свіжомобілізованих, вони гинуть, новий обстріл". Гайдай розповів, як воюють окупанти

ЗСУ не дають окупантам захопити Луганську область
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram

Російським окупантам українські військові не дають повністю захопити Луганську область, заявив 11 липня у Telegram голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Росіяни намагаються безуспішно "дотиснути" Луганщину. Ворожі склади у глибокому тилу продовжують палати, деякі детонують днями, орки вже відчувають проблеми з підвезенням боєкомплектів. Логістика рашистів порушена", – написав він.

Голова облдержадміністрації вважає, що Луганська область "стримує росіян від наступу на міста Донеччини".

"Так звана оперативна пауза росіян – це їхня безпомічність унаслідок "хлопків" на складах", – вважає Гайдай.

Він також пояснив, що жителі окупованої частини регіону "масово хочуть виїжджати, але шляхів зробити це безпечно немає, а їхати через декілька країн наважуються не всі".

Гайдай також опублікував відео свого увімкнення в ефір національного телемарафону, в якому розповів про манеру ведення боїв окупантами.

"Протягом кількох годин артилерійський обстріл, потім кидають туди [осіб] 10–20–30 (до роти) вперед у бій. Переважно це, до речі, свіжомобілізовані, яких не шкода. Вони гинуть. Починається знову новий обстріл. І так увесь час", – зазначив він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після відходу російських військ із північних областей України окупанти зосередилися на захопленні Донбасу.

25 червня стало відомо, що ЗСУ організовано вийшли із Сєвєродонецька Луганської області й окупанти захопили місто. 3 липня українські військові пішли з Лисичанська, останнього великого міста Луганської області, через "кратну перевагу" окупантів. Гайдай уточнив, що сили окупантів перевищували українські удесятеро.

Російське міноборони заявляло про повне захоплення Луганської області. Українська влада спростовувала це.