Гайдай: Російські солдати нічого не являють собою. Але в них дуже багато артилерії й майже безлімітна кількість боєкомплекту

Гайдай зазначив, що противник використовує в Луганській області практично весь арсенал свого озброєння
Фото: ЕРА

Російські окупанти здатні лише знищувати інфраструктуру українських населених пунктів завдяки тому, що мають величезні запаси артилерійського озброєння. Про це в опублікованому 11 липня інтерв'ю LB.ua заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Річ у тому, що зброї поки що недостатньо для того, щоб ми могли принаймні зупинити російську навалу. Нам треба набагато більше далекобійної західної зброї, бо на полі бою – ми це вже з'ясували – на жаль, на власному досвіді, російські солдати нічого надзвичайного із себе не представляють. Але в них дуже багато артилерії і, як уже кажуть наші воїни, практично безлімітна кількість боєкомплекту до неї. Вони просто знищують усе на своєму шляху повністю і потім проходять, як по пустелі. За останній тиждень ми побачили хорошу роботу західної зброї. Ми побачили, як підриваються досить далеко, у тилу ворога, склади з боєкомплектом та казарми. Але це такі точкові враження – нам все одно потрібно набагато більше зброї", – наголосив Гайдай.

Він зазначив, що противник використовує в Луганській області практично весь арсенал свого озброєння.

"Вони розстрілювали територію з танків, із мінометів, з артилерії, із різних реактивних систем залпового вогню – і "Град", і "Смерч", і "Ураган", ракетами "Точка-У", і такі ракети запускали, із гелікоптерів ракети запускали, авіабомби – тут було просто пекло, вони скидали всю зброю, яку тільки мали. Деякі міста зруйновані на 90%. Їм було все одно, куди вони стріляють – у дитячі садки, у будинки для людей похилого віку, у школи або багатоповерхові будинки, узагалі немає ніякої різниці. Критичну інфраструктуру – усе, що стосується центрального газопостачання, води, електрики, – зруйновано вщент", – резюмував голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, зараз бої тривають на сході та півдні країни.

Окупанти майже повністю захопили Луганську область, 3 липня ЗСУ покинули Лисичанськ, останнє велике місто в регіоні.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати серед особового складу російських окупантів від початку повномасштабного вторгнення РФ до України становлять приблизно 37,4 тис. військових.