Окупанти на Донбасі безуспішно штурмували на двох напрямках, через втрати у паніці відійшли біля Берестового – Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали окупантам втрат, коли вони намагалися покращити тактичне становище на бахмутському напрямку, зазначили в Генштабі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупаційні війська на сході України й досі намагаються встановити повний контроль над територією Луганської області.

Про це 7 липня у вечірньому зведенні, опублікованому у Facebook, поінформував Генштаб Збройних сил України (ЗСУ).

Водночас на слов'янському напрямку окупанти знову штурмували Богородичне Донецької області, намагаючись повністю його захопити, але безуспішно – ЗСУ "жорстко придушили чергову спробу".

Повідомляють, що ворог обстріляв низку населених пунктів зі ствольної та реактивної артилерії, а також застосував штурмову та армійську авіацію.

На краматорському напрямку окупанти здійснили спроби штурмових дій у напрямках Григорівки та Верхньокам'янського – невдало.

"Зі ствольної та реактивної артилерії окупанти обстрілювали райони населених пунктів Маяки, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам'янське, Золотарівка та Званівка. Ворожий авіаудар зафіксовано в районі Серебрянки", – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, на бахмутському напрямку ЗСУ завдали окупантам втрат, коли вони намагалися покращити тактичне становище недалеко від Вершини та Берестового – противник у паніці відійшов.

"Обстрілював зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Виїмка, Іванодар'ївка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Покровське, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Клинове, Вершина, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк. Застосував армійську авіацію поблизу Шумів. Закріплюється на околицях населеного пункту Спірне", – розповіли у Генштабі ЗСУ.

Тим часом на авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках окупанти й далі обстрілюють позиції ЗСУ зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

Літаками штурмової авіації ворог завдав удару поблизу Кам'янського, додали в Генштабі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, зараз бої тривають на сході та півдні країни.

Окупанти майже повністю захопили Луганську область, 3 липня ЗСУ покинули Лисичанськ, останнє велике місто в регіоні.