Окупанти обстріляли з "Градів" автобуси з евакуйованими з Сєвєродонецька та Лисичанська – Луганська ОВА

За даними ОВА, загиблих і поранених унаслідок обстрілу немає, люди вже перебувають у безпеці
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА / Telegram
Російська армія обстріляла з "Градів" автобуси з людьми, яких евакуювали з Сєвєродонецька та Лисичанська Луганської області. Про це 17 травня повідомив у Telegram голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За словами Гайдая, в Луганській області відновили евакуацію, там зросла кількість охочих покинути місця ведення бойових дій.

"У складних умовах, але евакуацію поновили. Із загостренням ситуації побільшало і бажаючих. Десятки щодня. Але тепер вивозити доводиться під обстрілами. 17 травня евакуювали 36 жителів Лисичанська і Сєвєродонецька, шестеро з яких – діти. Автобус потрапив під обстріл, бо траса до сих пір прострілюється росіянами. Вони відкрили вогонь із "Градів", – ідеться у повідомленні.

Голова ОВА зазначив, що загиблих і поранених унаслідок обстрілу немає, люди вже перебувають у безпеці.

Він додав, що сьогодні також вдалося евакуювати вісьмох жителів Врубівки та 32 – із Гірської громади.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької і Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської і Донецької областей.

15 травня Гайдай повідомив, що Україні підконтрольні 10% території Луганської області.