Окупанти обстріляли з "Градів" два села у Дніпропетровській області – ОВА

Унаслідок обстрілу окупантів пошкоджено кілька десятків житлових будинків, зазначив Резніченко
Фото: Валентин Резніченко / Facebook
Російські окупаційні війська 4 травня обстріляли із РСЗВ "Град" Великомихайлівську громаду у Синельниківському районі Дніпропетровської області.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Валентин Резніченко.

"Поцілили по двох селах. Там пошкоджені кілька десятків житлових будинків, вибиті шибки у магазині, школі і дитячому садку", – написав керівник ОВА.

За словами Резніченка, людей унаслідок обстрілу "не зачепило".

Більшість місцевих жителів виїхала з небезпечної території, додав голова Дніпропетровської ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти неодноразово обстрілювали Дніпропетровську область від початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, 24 березня вони завдали ракетного удару по одному з військових об'єктів у регіоні, 30 березня – по Дніпру та Новомосковську. У Дніпрі ракета влучила в нафтобазу, в Новомосковську – в один із заводів. Ціллю російських військових також стала військова частина. 9 квітня окупанти знищили інфраструктурний об'єкт у Дніпрі і пошкодили промисловий об'єкт в області.

16 квітня Резніченко повідомив про обстріл неробочої птахофабрики. Увечері 21 квітня окупанти завдали ракетних ударів по залізничній інфраструктурі в Новомосковському районі.

28 квітня вранці російські окупаційні війська завдали удару по неробочому заводу в Синельниківському районі. 2 травня окупанти обстріляли елеватор із зерном та свинокомплекс у Синельниківському районі, а напередодні, 1 травня, – склади агропідприємств (один – порожній, інший – із зерном), зазначав Резніченко.

3 травня окупанти зруйнували залізничну інфраструктуру в Кам'янському районі, внаслідок ракетного обстрілу постраждала одна людина.