Окупанти ухвалили рішення про переслідування мелітопольців, які отримують від України соцвиплати й пенсії – мер

Федоров: Окупанти Запорізької області вигадали третє пекельне коло терору населення
Фото: Ivan Fedorov / Facebook

Російські загарбники посилюють репресії щодо жителів тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області. Про це 13 квітня в Telegram повідомив мер міста Іван Федоров.

"Окупанти Запорізької області вигадали третє пекельне коло терору населення", – наголосив міський голова.

За його словами, спочатку окупанти проводили примусову паспортизацію населення, поставивши жителів Мелітополя в умови "виживання без роспаспорта неможливе". Потім вони виставили умову жителям писати заяви про відмову від громадянства України під час оформлення паспорта країни-агресора РФ.

"Тепер збираються переслідувати тих, хто був змушений взяти рашистський папірець, але продовжує отримувати гроші від України, зокрема соцвиплати та пенсії. Окупанти намагаються перетворити людей на рабів і жебраків, адже такими легше управляти. Як і посилюють темпи паспортизації – хочуть зробити вигляд, що "захищають своїх", – наголосив Федоров.

Він також додав, що люди, які живуть в умовах окупації й терору з боку противника, "чекають на деокупацію і радіють кожному вибуху на російських базах".

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли захопити. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області та проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.

В останні тижні влада Мелітополя регулярно повідомляє про вибухи в тимчасово окупованому місті.