Окупанти ведуть наступальні дії на чотирьох напрямках – Генштаб ЗСУ

Найінтенсивніші бої тривають на Донбасі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти намагаються наступати на Донбасі, поінформував 29 січня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник продовжує вести наступальні дії на лиманському, бахмутському, авдіївському та новопавлівському напрямках. На інших напрямках обороняється на раніше зайнятих рубежах", – ідеться у повідомленні.

Українські військові зазначили, що противник веде обстріли на всіх напрямках, використовуючи міномети, ствольну і реактивну артилерію, танки.

"На волинському, поліському, сіверському та слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін. На полігонах Республіки Білорусь триває підготовка підрозділів противника. Ворожих наступальних угруповань не виявлено", – наголосили у Генштабі ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Увечері 28 січня та вранці 29 січня Генштаб ЗСУ повідомляв про наступальні дії окупантів на трьох напрямках.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим та окупувала частину Донецької і Луганської областей.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають на Донбасі.