Окупанти з артилерії обстріляли Сумську область снарядами, начиненими флешетами

Під час одного з обстрілів Сумської області російські окупанти застосували артилерійські снаряди, начинені флешетами, зазначили у ДПСУ
Фото: Дмитро Живицький (Dmytro Zhyvytskyy) / Telegram
Російські окупаційні війська вранці 30 травня тричі обстріляли з артилерії прикордонні райони Сумської області з боку села Тьоткіне (РФ).

Про це у Telegram повідомив пресцентр Держприкордонслужби України (ДПСУ).

"Під час одного з обстрілів ворог застосував артилерійські снаряди, начинені флешетами. Сталеві стержні з російських снарядів пошкодили будівлі та майно жителів у Шосткинському районі. Варто зауважити, що такі ж бойові елементи судмедексперти знаходили в тілах мирних українців, яких рашисти вбили у Бучі та Ірпіні [під Києвом]", – ідеться у повідомленні.

Фото металевих дротиків, які використовували у снарядах під час Першої світової війни (флешетів), і наслідків обстрілу опублікував у Telegram голова Сумської обласної військової адміністрації (ОВА) Дмитро Живицький.

"На цих фото – те, що було у російських снарядах, якими ворог обстріляв Середино-Будську громаду сьогодні вранці. Обстріл почався майже о 8.00, близько 11 прильотів. Цим нашпиговані снаряди, які при розриві розлітаються на велику площу та наносять дуже важкі ураження. Пошкоджений будинок, також паркани і вікна у декількох домогосподарствах", – написав керівник ОВА.

Живицький додав, що інформацію щодо постраждалих уточнюють.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Сумської області окупували після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ й надалі обстрілюють Чернігівську і Сумську області з російської території.

30 травня Живицький повідомив, що з опівночі до 8.00 на території Сумської області ворог здійснив чотири обстріли прикордонних територій.

"Два авіаудари ракетами з території Росії по території Хотінської громади Сумського району. Шість виходів із реактивної системи залпового вогню з території Росії по території Сумського району. Близько 10 прильотів із САУ по території Білопільської громади Сумського району. Вогонь вели з території Росії. Близько восьми пострілів із міномета з території Росії по територіях Середино-Будської громади Шосткинського району", – уточнив керівник ОВА.