Окупанти із "Градів" обстріляли Нікополь, двоє людей загинули, дев'ятеро поранені – Резніченко

Окупанти знову обстріляли Нікополь
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупанти обстріляли Нікополь. Про це вранці 20 липня повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

"Російська орда не припиняє терор Нікопольського району. Умисне обстріляли із "Градів" житловий квартал у Нікополі. Випустили понад 30 реактивних снарядів", – написав він.

За даними Резніченка, двоє людей загинули, ще дев'ятеро поранені, з них шість у лікарні. Серед госпіталізованих четверо дітей.

"Наймолодшому пораненому всього три роки! Три роки! Дитині, яка спала вдома, коли російські відморозки вдарили по ній із "Градів", – заявив голова ОВА.

Він також повідомив, що обстрілом повністю зруйновано три приватні будинки, ще приблизно 10 пошкоджено.

"Рятувальники продовжують розбирати завали і з'ясовувати масштаби руйнувань. По місту розкидані боєприпаси, які не здетонували. Працюють піротехніки", – зазначив Резніченко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

16 липня загарбники обстріляли із "Градів" Нікопольський район Дніпропетровської області. За даними ОВА, окупанти випустили 53 снаряди. Було пошкоджено 12 п'ятиповерхових будинків, школу та училище, також у місті виявили боєприпаси, які не здетонували, є загиблі.

У ніч проти 19 липня російські військовослужбовці з РСЗВ (приблизно 40 снарядів) обстріляли Нікополь, а з артилерії Зеленодольську громаду у Криворізькому районі.

19 липня окупанти обстріляли базу відпочинку у Нікополі та тракторну бригаду в Зеленодольській громаді.