Окупанти за добу випустили по території Сумської області понад 270 мін, ракет і снарядів, поранено жінку – голова ОВА

Під ворожим вогнем опинилося сім громад Сумської області, зазначив Живицький
Фото: Дмитро Живицький / Сумська ОВА / Telegram
Російські окупаційні війська 1 липня, починаючи з 9.00, випустили по території Сумської області понад 270 мін, ракет і снарядів різного калібру (станом на 22.00).

Про це у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Дмитро Живицький.

За його словами, під ворожим вогнем опинилися Білопільська, Новослобідська, Шалигінська, Есманьська, Великописарівська, Глухівська та Краснопільська громади.

"У Шалигінській громаді постраждала 64-річна жінка: вона якраз працювала на городі, як почався обстріл. Її поранило уламком російського снаряда, – розповів Живицький. – Є також і пошкоджена інфраструктура: будинки мирних мешканців, фермерські господарства, електромережі та водонапірна башта. Точна кількість і характер руйнувань – з'ясовується".

Керівник Сумської ОВА опублікував відео та фото зруйнованих окупантами будинків цивільних мирних жителів.

Живицький закликав громадян Сумської області утриматися від поїздок до 10-кілометрової прикордонної зони 1 липня.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Сумської області окупували після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють Чернігівську і Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно у Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для ймовірного нового вторгнення в Україну на цьому напрямку не створили.