Окупанти завдали по Україні 19 грудня чотирьох ракетних і 60 авіаударів – Генштаб ЗСУ

Росіяни обстрілюють Україну з першого дня повномасштабного вторгнення
Фото: EPA
Російські окупанти завдали по території України 19 грудня чотирьох ракетних і 60 авіаударів. Про це поінформував пресцентр Генштабу Збройних сил України у Facebook 20 грудня.

Також війська РФ здійснили понад 80 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

"У результаті цих ударів постраждала цивільна інфраструктура і населення. Загроза завдання ворогом авіаційних і ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України", – ідеться в повідомленні.

Окрім цього, окупанти з танків, мінометів та артилерії стріляли в районах населених пунктів на сіверському, слобожанському, куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, запорізькому і херсонському напрямках.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, Росія завдала по території України понад 16 тис. ракетних ударів, повідомив 28 листопада міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив 30 листопада, що українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ виявили 240 тис. повітряних цілей російських окупантів. "Близько 80% знищується нашими вогневими засобами", зазначив він.

Востаннє масованого ракетного удару по Україні РФ завдала 16 грудня. Ракети збивали в небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською, Київською і Херсонською областями, а також над Києвом.